GRATIS MEUBEL-UITKNIPVEL

Wil je graag zelf aan de slag met de indeling van je interieur? Dan zijn deze meubelen op schaal 1:50 heel gemakkelijk om mee te werken! Download ze hieronder, print het A4 vel op 100% en je kan meteen knippen, schuiven en plakken!

Meubel Uitknipvel gratis download
1. TEKEN JE WONING OP SCHAAL

De eerste stap is het maken van een plattegrond van de ruimte. Dit is het handigst op de schaal 1:50. Dit houdt in dat elke centimeter op de plattegrond in het echt 50 centimeter is. Misschien heb je al een plattegrond, en anders kun je de woning zelf inmeten. Doe niet al te moeilijk met millimeters, afronden op hele centimeters is voldoende. Houd bij het inmeten en het uittekenen van een plattegrond rekening met deuren, ramen, radiatoren en andere obstakels.

2. MEET JE BESTAANDE MEUBELS OP

Beslis welke meubels je wilt houden en meet deze op of gebruik de afmetingen van nog nieuw aan te schaffen meubelen. Dit doe je door de lengte, de breedte en de hoogte (lxbxh) van het meubel te meten in centimeters. 

3. KNIP JE MEUBELS OP MAAT

Teken de meubels uit op een vel A4 papier in dezelfde schaal als waarin je de plattegrond hebt getekend. Bijvoorbeeld een tafel van 200x100cm wordt met schaal 1:50 4x2cm groot. Je getekende meubels hoeven echt niet te lijken op een echte tafel of een bank, zolang de maten en de vorm maar kloppen. Uiteraard kan je ook gebruik maken van dit handige meubel-uitknipvel!

4. DEEL JE WONING IN

Nu ben je klaar om te gaan schuiven met de meubels binnen je plattegrond. Waar zet je de bank neer? Waar komt de eethoek? Schuif net zolang door tot je tevreden bent.

TIPS

• Begin bij het bepalen van de belangrijkste loopruimtes in de ruimte. Bijvoorbeeld de loop tussen de ingang van de woonkamer naar het aanrecht of van de schuifpui naar de hal. Probeer niet te veel obstakels op deze looproutes te plaatsen.

• Let erop dat je zo weinig mogelijk je uitzicht naar buiten blokkeert met meubels. En als het even kan plaats je de zit- en eethoek zo dat je makkelijk naar buiten kunt kijken, of naar de haard of televisie.

• Plaats de eettafel niet te ver van de keuken zodat je niet te ver met hete pannen hoeft te lopen.

• Heb je weinig ruimte? Denk dan goed na welke wensen prioriteit hebben. Heb je liever meer ruimte voor een gezellige zithoek of gaat je voorkeur uit naar een ruime eethoek?

• Als het even kan zet dan niet alle meubels tegen de muur, maar plaats bijvoorbeeld de eettafel of de bank meer naar het midden. Dit zorgt voor een ruimtelijk gevoel.

HULP NODIG?

Kom je er toch niet helemaal uit of wil je een stap verder en weten wat er nog meer mogelijk is? Aarzel dan niet om mij te mailen of te bellen.                                               

2004-2024 © ATLJ VORMGEVING   |   ROSA SPIERPLANTSOEN 127   |   1705 KV HEERHUGOWAARD   |   072 572 75 22   |   STUDIO@ATLJ.NL   |   KVK 3711 5266  |   PRIVACYVERKLARING