VRIJSTAANDE WONING   |   Heerhugowaard

ADVIES

Eerd & Marion wonen al een jaar of twee in deze woning. Ze konden er zo in. De vloer die er al in lag is mooi en de keuken is ok. Alleen de wanden zijn voor de verhuizing even fris gewit. De meubelen zijn uit het vorige huis mee verhuisd. Met het idee om eerst even te wennen aan het huis, af en toe wat te schuiven met de meubelen, voelen waar ze nou het lekkerste zitten en dan pas nieuwe meubelen aan te schaffen.

Maar na twee jaar geschoven te hebben, kwamen ze er nog niet helemaal uit. De zithoek is breed, heeft veel ramen en een haard. Er is weinig plek voor de televisie vanwege die vele ramen. Ergens moet er fijn werkplekje komen én ze wilden een flinke eettafel.
Daarnaast mag er meer sfeer in de ruimte komen, gezelliger en warmer, maar het moet wel wel licht blijven. De vloer moet blijven, evenals de twee bestaande klassieke donkere kasten. De keuken is aan een update of renovatie toe. Hoe maken we hiervan nou in één keer een mooi geheel, een mooi interieurplan? 

Allereerst heb ik 3 verschillende 2D bovenaanzichten getekend met verschillende indelingen. In twee van de tekeningen heb ik een brede vensterbank getekend over de gehele breedte van de zithoek. Dit viel meteen in de smaak en is op maat gemaakt. Zo krijgt de televisie meer lucht op een mooi breed meubel en lijkt het minder tussen de twee ramen gepropt op een net te klein los kastje. Door de hele wand te pakken geeft het een rustig beeld. Het hoeft niet vol te staan met spullen, maar je kan net even iets meer kwijt, zoals wat grotere planten en een mooi accessoire. De losse radiatoren zijn verscholen en er is opbergruimte onder gemaakt, zoals onder de televisie. Ook in de nis naast de haard is een meubel op maat gemaakt met dichte kasten onderin en daarboven planken voor accessoires en persoonlijke spullen.

In het kleurplan heb ik rekening gehouden met de huidige vloer en de aanwezige donkere houten kasten. De voorkeur van de bewoners gaat naar een modern klassiek interieur, niet oubollig maar tijdloos. Natuurlijke materialen als hout, wol, katoen en leer. Lichte kleuren, geen zwart. Uit de gekozen stijlkaartjes kwam vaak de kleur blauw naar voren. Blauw hoort bij de koele tinten. Koele tinten wijken, maken ruimtelijk, net als lichte kleuren. Maar donkerblauw kan ook warm en luxe aanvoelen. Daarom heb ik gekozen voor de donkerblauwe muur in de zithoek die je meteen omarmt. In combinatie met wit blijft het geheel fris en de haard komt er heel mooi op uit. De gordijnen en de bekleding van de bank zijn gekozen in een lichte zandgrijze kleur. Deze kleur maakt de verbinding tussen de houten vloer en de lichte muren.

De bestaande keuken heeft een opfrisbeurt gekregen met nieuwe fris witte fronten. De oude bovenkastjes naast de afzuigkap maakten deze wand erg onrustig. De afzuigkap is daarom vervangen door een iets strakker model en de kastjes zijn vervangen voor planken, geheel in lijn met de afzuigkap. Zo krijg je een rustige horizontale lijn, wat de ruimte ook nog eens breder maakt. Alle oude tegels zijn vervangen door blauwe tegels op enkel deze wand. Het donkere blauw uit de woonkamer komt zo terug in de keuken, want: herhaling = rust!

Samen met het donkere hout van de bestaande kasten en de nieuwe tafels is het een mooi modern klassiek interieur geworden.

STAPPEN:  2D indelingstekeningen  |  Moodboard  |  Kleur- & Materiaalplan  |  Lichtplan |  Productplan

REACTIE

"Linda voelt goed aan wat de wensen zijn en vraagt daar ook op door. Niets moet en alles mag, waardoor wij het juiste zetje kregen naar een inrichting waar wij blij van worden en trots op zijn.""

2004-2024 © ATLJ VORMGEVING   |   ROSA SPIERPLANTSOEN 127   |   1705 KV HEERHUGOWAARD   |   072 572 75 22   |   STUDIO@ATLJ.NL   |   KVK 3711 5266  |   PRIVACYVERKLARING