TWEE-ONDER-ÉÉN KAPWONING   |   OBDAM

ADVIES

”Afgelopen najaar heb ik een workshop van je gevolgd. Daarna plannen gemaakt voor het aanpakken van de woonkamer, maar we zijn nog niet veel verder gekomen. Heb jij binnenkort tijd om bij ons langs te komen en samen te kijken naar de mogelijkheden?”

Jazeker, ik kom graag bij je thuis! Tijdens het kennismakingsgesprek heeft de klant gekozen voor een 2D advies met daarbij een licht- en productplan. Verschillende stijlkaarten zijn die ochtend bekeken en uitgezocht. Ook had de bewoonster al een moodboard gemaakt tijdens de workshop kleur, dus zo kreeg ik een goed beeld van de kleur- en sfeervoorkeur. Oud roze gecombineerd met stoere materialen. 

Bij een 2D advies presenteer ik je 3 verschillende indelingstekeningen, zoals hierboven. Zodra ik in de studio ga schetsen komen er meerdere verschillende variaties uit mijn pen, soms blijft het bij 3, maar soms moet ik een keuze maken uit 8 schetsen. Meestal pak ik een vrij voor de hand liggende, een meer ingrijpender 'out-of-the-box' idee en iets daartussen. Uiteraard zijn combinaties tussen die tekeningen gewoon mogelijk. Of kom je opeens zelf op een nieuw idee! De uiteindelijk gepresenteerde zwart/wit plattegrondtekeningen zijn na de presentatie zelf gemakkelijk te kopiëren, knippen en plakken.

De bestaande vloer werd opgeschuurd en opnieuw geölied. De tegels in de keuken zijn verwijderd en vervangen door een koper-look achterwand. De RVS afzuigkap werd vervangen door een strakker zwart model met aan elke zijde een eiken houten wandplank in één lijn. Ook de vensterbanken zijn vervangen voor mooi natuurlijk eiken hout. Dit hout komt terug in de hanglampen boven de eettafel, de planken in de nieuwe kast-op-maat en de salontafel.

Alle deuren zijn vervangen voor een hoog model met zwart metalen beslag. De deur naar de hal is vervangen voor een stoer zwart stalen model. Het staal komt terug in het magneetbord in de keuken en de room-divider tussen de zithoek en de muziekhoek. Het bestaande houten dressoir heeft een mat zwarte lak gekregen, zodat het perfect in het nieuwe sfeerplaatje past.

Eyecatcher is het behang van Eijffinger in de zithoek wat gedeeltelijk in de eethoek weer terug komt (herhaling = rust). Uit dit behang zijn de kleuren gekozen voor de andere wanden, accessoires én de raambekleding.

Benieuwd naar de voor- en na- foto's? Deze kan je vinden op onze Facebookpagina of Instagramaccount.

STAPPEN:  2D indelingstekeningen  |  Moodboard  |  Kleur- & Materiaalplan  |  Productplan

2004-2024 © ATLJ VORMGEVING   |   ROSA SPIERPLANTSOEN 127   |   1705 KV HEERHUGOWAARD   |   072 572 75 22   |   STUDIO@ATLJ.NL   |   KVK 3711 5266  |   PRIVACYVERKLARING