appartement   |   Heerhugowaard

ADVIES

Hans & Anita wilden juist kleiner gaan wonen en gingen van een eengezinswoning naar een appartement met 2 slaapkamers. Maar hoe deel je deze nou functioneel in? Omdat Hans in deze (corona) tijd voornamelijk thuis werkt was de wens om een thuiswerkplek in de ruime gang te creëren, zodat ze beiden een eigen plek hebben wanneer ze allebei thuis zijn.
 
De nieuwe keuken was reeds besteld en ingetekend. De deur van de keuken naar de gang is in de tekeningen vervangen door een schuifdeur. Dat scheelt al de ruimte die je nodig hebt om een normale deur open te draaien. Maar deze schuifdeur moest wel op de wand worden bevestigd en die was te kort. Daarom heb ik de wand verlengd en daarin een open vlakkenkast getekend. Dat scheelt meteen weer een los kastje aan de wand = rust. Maar... na de verhuizing was het nog een paar weken wachten op de komst van de schuifdeur. Toen kwamen Hans en Anita erachter dat ze de schuifdeur eigenlijk niet meer wilden. Het contact met de werkplek is juist fijn en ze vinden het zonde om de mooie op maat gemaakte kasten niet te zien!
 
In de gang heb ik een wandmeubel op maat getekend met daarin een uitklapbaar bureaublad. Wanneer je er niet aan werkt is het een slank en decoratief meubel en het werk uit het zicht. Aan de overzijde is de brede schuifdeur naar de logeerkamer vervangen door een smaller model. Hierdoor ontstond daarnaast een kleine ruimte voor een garderobekast op maat.
 
In de hoofdslaapkamer heb ik de vensterbank verbreed zodat het bed er mooi tegenaan gezet kon worden en de raambekleding alle ruimte heeft om mooi te hangen. Ook heb ik hier een flinke kledingkast getekend welke alle ruimte van vloer tot plafond benut en op maat is gemaakt.
 
Hans en Anita houden van kleur en dat is goed te zien! Enkele waardevolle accessoires, het bed, de bank en de salontafel verhuisden mee. Daarnaast was het uitgangspunt voor het kleurgebruik de felle turqoise muurkleur in de huidige woning, maar nu in de nieuwe woning teruggebracht in een iets zachtere, rustigere vorm. In combinatie met de zwarte keuken en de nieuwe industriële meubelen een stoere look. 
 
STAPPEN:  Indeling 2D  |  Indeling 3D  |  Moodboard & Materiaal

REACTIE

"Wat een top-bedrijf / vakvrouw. Ons appartement helemaal opnieuw gestyled en qua ruimte heringedeeld. Geweldig resultaat. Prachtige kleurencombinaties, verrassende ideeën en ruimtelijke aanpassingen. Wat zijn wij blij met de keuze voor Linda!"

2004-2021 © ATLJ VORMGEVING   |   ROSA SPIERPLANTSOEN 127   |   1705 KV HEERHUGOWAARD   |   072 572 75 22   |   STUDIO@ATLJ.NL   |   KVK 3711 5266  |   PRIVACYVERKLARING