Keuken & Woonkamer   |   Heerhugowaard

ADVIES

Onze eigen woning is ook wel eens aan verandering toe. Zo werd het na 20 jaar tijd voor een nieuwe keuken. En als je die gaat vervangen, kan je net zo goed de rest van de benedenverdieping ook meteen goed aanpakken dachten we.
 
De oude witte keuken met bovenkastjes werd vervangen door een zwarte keuken met houtstructuur en betonlook blad. In plaats van de Lego-speeltafel en radiator aan de overzijde kwam een hoge kastenwand. De gehele keuken is omlijst door middel van de wit gestukte koof en zijwanden voor een rustig beeld vanuit de zithoek.
 
De deur van de gang naar de woonkamer werd vervangen door een stalen deur tot aan het plafond. Een oude eiken balk werd aan het plafond geplaatst en zie je vanuit de gang de woonkamer in lopen alsof het er altijd al heeft gezeten. In één klap een boerderijsfeer in een nieuwbouwwoning!
 
In plaats van tegeltjes op de achterwand in de keuken is deze bekleed met authentieke baksteenstrips. Dit versterkt de stoere sfeer nog eens extra. Het eikenhout komt terug in de wandplanken.
 
In de gang zijn de standaard witte opdekdeuren vervangen door plafondhoge zwarte stompe deuren met exact dezelfde houtlook als de keuken. De woning lijkt meteen een stuk hoger! Alle raamkozijnen in en om het huis zijn zwart geschilderd, mooi in combinatie met de zwarte horizontale (bamboe) jaloezieën.
 
Met de zwarte natuurstenen vloer zijn we na 20 jaar nog steeds heel blij, maar deze vroeg in combinatie met de donkere keuken om een lichtere bank dan we hadden. De bank komt qua kleur overeen met het betonlook aanrechtblad en op hoge slanke metalen pootjes oogt de flinke bank toch licht en ruimtelijk.
 
Er kwam een stoere stalen eettafel met daarbij juist relaxte zachte eetkamerstoelen. De sidetable, zuil en bijzettafel heb ik in dezelfde stijl als de eettafel getekend en laten maken. Voor de salontafel hebben we een schijf van een eik laten zagen en mooi glad laten schuren. De stalen poten van de bank hebben we na laten maken in een hoger formaat en onder de schijf geplaatst et voilà! Met de hocker erbij een mooi setje.
 
De gestucte wand achter de televisie is bewerkt met Novacolor om het roest-effect te verkrijgen wat bij ons weer terug komt in de tuin. Wij zijn blij met het resultaat; een stoer interieur dat leeft!


2004-2021 © ATLJ VORMGEVING   |   ROSA SPIERPLANTSOEN 127   |   1705 KV HEERHUGOWAARD   |   072 572 75 22   |   STUDIO@ATLJ.NL   |   KVK 3711 5266  |   PRIVACYVERKLARING